Politica de Confidentialitate | GDPR

La ColibriArt

Stimate Client,

Prin Politica noastra de confidentialitate accesarea site-ului www.colibriart.ro implica acceptul dumneavoastra ca datele personale sa fie pastrate si prelucrate de S.C. Leaf Tech S.R.L., in conformitate cu clauzele prezentate in acest document.

S.C. Leaf Tech S.R.L. este colector si detinator al datelor personale furnizate de Clientii www.colibriart.ro. Datele cu caracter personal colectate de S.C. Leaf Tech S.R.L. sunt pastrate pe un server securizat.

S.C. Leaf Tech S.R.L. se obliga sa nu difuzeze datele personale catre terti prin vanzare, dezvaluire partiala sau inchiriere.
Inregistrarea datelor personale se va efectua prin diverse modalitati si instrumente specifice disponibile pe Site; care sunt completate de catre Client.

Datele personale inregistrate vor fi utilizate in scopul identificarii Clientului si in scopuri de marketing si publicitate, numai cu acordul Clientului.

Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata catre Clienti prin email, astfel incat acestia sa fie intotdeauna informati cu privire la informatiile colectate, utilizarea acestora si circumstantele, daca exista, in care pot fi facute publice.

Clientii vor putea sa fie sau nu de acord cu utilizarea informatiilor in alte scopuri, Datele personale vor fi utilizate in concordanta cu politica de confidentialitate sub care au fost culese. In cazul in care Clientul nu este de acord cu o modificare a Politicii de Confidentialitate, va avea posibilitatea sa solicite / opereze stergerea contului sau din baza de date a Firmei.

Newsletter

Exista zone in site care necesita inregistrare (cont client) sau abonare (newsletter). In cazul newsletterului, fiecare editie/alerta contine si modalitatea de dezabonare; odata accesata aceasta optiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmari din partea Clientului. In functie de tipul de inregistrare (creare cont site, abonare newsletter), Clientului ii pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, companie etc. Aceste date sunt folosite pentru identificare, validarea sau completarea contului de client sau in scopuri de marketing si publicitate.
Furnizarea datelor solicitate prin formulare care sunt insotite de un asterisc (*) este obligatorie; in lipsa acestor date realizarea actiunilor solicitate de Client (de exemplu, livrarea unei comenzi) este imposibila. Persoana care viziteaza www.colibriart.ro are dreptul de a refuza sa furnizeze aceste date, dar acest refuz implica imposibilitatea de a executa plasarea unei comenzi.

Legislatie

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal, ColibriArt are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre Client.

Daca informatiile de identificare ale unui Client se schimba sau daca un Client doreste sa renunte la serviciile Firmei, aceasta va avea grija sa corecteze, actualizeze sau sa elimine datele personale ale Clientului, ca raspuns la o cerere scrisa a acestuia sau acesta o poate face singur din siteul nostru. Cererea poate fi trimisa prin email la adresa [email protected]

Conform Legii nr. 677/2001, Clientul beneficiaza de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justiţiei. Totodata, Clientul are dreptul de a se opune prelucrarii datelor personale care il privesc si de a solicita stergerea datelor.
Pentru mai multe detalii cu privire la legislatia si obligatiile operatorilor de date cu caracter personal, poti accesa pagina Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Datele personale completate de Client, voluntar, vor fi pastrate conform Politicii de Confidentialitate in baza de date timp de 24 de luni de la ultima accesare a site-ului de catre acesta, dupa care vor fi sterse.

Anumite date personale completate de Client pot fi dezvaluite catre firma de curierat in timpul livrarii unei comenzi: numele Clientului, adresa si numar de telefon.

Regulament GDPR

Noul Regulament UE 2016/679 – GDPR prevede un proces mai transparent si sigur de colectare administrare a datelor personale pe care cu totii le furnizam atunci cand tranzactionam online.

Mai jos veti gasi o descriere detaliata a datelor pe care le colectam de la dvs. prin abonamentul la Newsletter, dar si ale datelor pe care le colectam pentru prelucrarea comenzilor etc. De asemenea veti putea afla exact ce facem cu aceste date si cum puteti avea oricand acces la ele.

In orice moment aveti doua Optiuni: puteti alege sa va DEZABONATI de la Newsletterul nostru si toate datele dvs. vor fi sterse in mod automat sau puteti alege sa va COMPLETATI PROFILUL ONLINE cu datele pe care doriti sa le stocam.

Indiferent de optiunea selectata, ColibriArt NU A TRANSMIS SI NU VA TRANSMITE VREODATA datele dvs.; unor Terti altii decat firmele de curierat prin care vom livra comenzile Dvs..

Ce date personale colectam la ColibriArt:

Numele si Prenumele: pentru facturile si chitantele fiscale pe care le emitem pentru Dvs.

SERIE & NUMAR C.I. + Data Emiterii si Expirarii : pentru facturile si chitantele fiscale pe care le emitem pentru Dvs.

– CNP : pentru facturile si chitantele fiscale pe care le emitem pentru Dvs.

Adresa livrare comenzi: pentru facturile si chitantele fiscale pe care le emitem si pentru curier in vederea livrarii comenzii Dvs.

Adresa de Email: pentru comunicarea statusului livrarii comenzii Dvs.

Numar de Telefon: pentru curier in vederea livrarii comenzii Dvs.

Ce mai facem cu aceste date:

– Le utilizam pentru a va trimite via email Newsletterul nostru
– Utilizam adresa dvs. de email pentru a va trimite (la solicitarea dvs. telefonica sau electronica) o oferta personalizata
– Ultilizam numarul dvs. de telefon pentru a va contacta telefonic in cazul in care ne cereti in mod explicit acest lucru; sau pentru a va comunica mai multe detalii despre oferta pe care ati solicitat-o.
– NU va vom contacta niciodata telefonic cu promotii sau informatii nesolicitate
– NU vom folosi adresa dvs. de email pentru a va contacta nesolicitat dupa ce v-ati dezabonat din Newsletterul nostru

Incepând cu 25 mai 2018 aveti următoarele drepturi ce rezulta din Regulamentul UE despre confidentialitate si protecția datelor cu caracter personal: dreptul de acces, dreptul de rectificare sau de actualizare, dreptul de stergere, dreptul de restricţionare, dreptul la portabilitate, dreptul de a obtine confirmarea, dreptul de va modifica sau retrage consimţământului, dreptul la opozitie, dreptul de a vi se comunica orice rectificare sau stergere sau restrictionare a prelucrarii, dreptul de a fi notificat in caz de incalcare a securitatii datelor, dreptul să depuneți o plângere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Pentru orice solicitări pe care le puteți avea cu privire la exercitarea drepturilor menționate mai sus; sau la retragerea consimțământului, precum si pentru a ne adresa orice alte intrebari privitoare la cele comunicate prin prezenta; puteți să contactați ColibriArt la adresa de e-mail: [email protected], in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor.

 

GDPR – Informatii detaliate despre PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

In aceasta sectiune, stimate client, va informam despre prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si despre drepturile dumneavoastra conform Regulamentului (UE) 679/2016 – Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR), a Legii de punere in aplicare a prevederilor GDPR si a oricaror alte decizii pe care le poate emite Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu privire la protectia datelor cu caracter personal.

Responsabilitatea pentru prelucrarea datelor

Responsabilitatea pentru prelucrarea datelor revine persoanei juridice SC Leaf Tech SRL.

Ce date cu caracter personal prelucram?

In vederea indeplinirii scopurilor de prelucrare definite mai jos, prelucram atat datele cu caracter personal furnizate direct de catre client in momentul transmiterii comenzii acestuia cat si alte date personale, care ne-au fost furnizate de catre terti, precum si date pe care le generam singuri pe baza prelucrarii acestora. Aceste date pot fi incadrate de principiu in urmatoarele categorii:

Date de identificare: nume, prenume, CNP, seria si numarul actului de identitate, data si locul nasterii, cetatenia, nationalitatea etc.

Date de contact: adresa de domiciliu/de corespondenta, adresa de e-mail, numar de telefon mobil etc.

De ce prelucram datele dumneavoastra si ce temeiuri juridice avem?

  • Pentru executarea unui contract online
  • Rezervarea şi comercializarea de produse online.
  • Reclamă, marketing şi publicitate.
  • In scopuri de gestiune financiar-contabila, conform legislației fiscal.
  • In scopuri de audit intern sau audit financiar.

Daca doriti sa participati la programele noastre de loializare pentru clientii activi, la diverse concursuri si tombole, la studii de satisfactie privind serviciile contractate, sa primiti pe e-mail buletine informative (de tip newsletter), avem nevoie de consimtamantul dumneavoastra expres pentru a va putea prelucra datele cu acest scop. In cazul in care ni l-ati acordat, sunteti indreptatit sa va retrageti acest consimtamantul oricand, pentru una sau pentru toate operatiunile de prelucrare prezentate de mai sus, fara a indica vreun motiv, printr-o cerere scrisa, astfel:

  • prin e-mail la adresa: [email protected] sau
  • prin posta/curier la urmatoarea adresa: Str. Floare Galbena nr.7, Bucuresti

Caror destinatari sau categorii de destinatari transmitem datele dumneavoastra?

Furnizorii de servicii

Catre furnizorii nostri de servicii, care actioneaza in calitate de persoane imputernicite de operator, si strict in baza instructiunilor documentate primite de la noi. Tertii care au acces la aceste date: DPD Dynamic Parcel, Sameday, Prioripost, EuPlatesc.

Transmitere către instituţii publice

In cazuri speciale, trebuie sa oferim informatii cu privire la datele cu caracter personal institutiilor competente, in masura in care acest lucru este necesar in scopul cercetarii penale, indeplinirii sarcinilor legale ale serviciilor de informatii sau in scopul obtinerii drepturilor de proprietate intelectuala.

Serviciul de analiză web Analytics si social plugins

Utilizam servicii de analiza a pietei online în scop statistic precum şi pentru realizarea ofertelor în funcţie de comportamentul si preferintele user-ilor. Aceste servicii de analiză web utilizează aşa-numite „cookie“-uri (vezi documentul Politica de cookie-uri). Utilizăm si „plugin“-uri de la operatorii de reţele sociale (de ex.: www.facebook.com) in aceleasi scopuri.

Pe ce perioada stocam datele dumneavoastra?

Pastram datele dumneavoastra doar pe durata si in masura in care este necesar pentru realizarea scopurilor mentionate mai sus sau daca exista o obligatie legala in acest sens.

Pentru prelucrarile de date care necesita consimtamantul dumneavoastra, datele vor fi prelucrate si pastrate pana la data retragerii consimtamantului.

Daca am incheiat un contract cu dumneavoastra, atunci vom respecta obligatiile legale de pastrare a datelor si documentatiei relevante, dupa cum urmeaza: i) pentru indeplinirea obligatiilor legale de documentare si de pastrare conform legislatiei pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, vom pastra datele pentru o perioada de 5 (cinci) ani de la incetarea relatiilor contractuale cu dumneaoastra. ii) datele personale ale clientilor nostri care se regăsesc în orice documente justificative care stau la baza inregistrarilor in contabilitatea financiara se pastreaza in arhivele companiei SC Leaf Tech SRL timp de 10 ani de la data închiderii exercițiului financiar în care au fost întocmite documentele justificative, conform prevederilor Legii Contabilității. iii) in cadrul apararii si exercitarii drepturilor si intereselor noastre legale, datele dumneavoastra necesare realizarii acestui scop vor fi pastrate conform termenelor generale de prescriptie.

Securitatea datelor

Pentru protectia datelor dumneavoastra pe pagina noastra web, am luat masuri tehnice si organizatorice pentru a le proteja in special impotriva pierderii, manipularii sau accesului neautorizat. Masurile adoptate sunt verificate in mod regulat si sunt adaptate constant la stadiul tehnicii actuale.

 

Drepturile dumneavoastra privind protectia datelor personale

Scopul colectarii datelor este: informarea utilizatorilor / clientilor (Cumparatorilor) privind situatia contului lor de pe www.colibriart.ro, informarea utilizatorilor/clientilor privind evolutia si starea comenzilor, evaluarea produselor si serviciilor oferite, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. Prin completarea datelor dvs. in formularul de creare de cont si/sau de Comanda declarati ca acceptati neconditionat ca datele dvs. personale sa fie incluse in baza de date a Leaf Tech, si va dati acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre ColibriArt, afiliatii si colaboratorii acestora pentru desfasurarea si/sau derularea de catre ColibriArt, afiliatii si colaboratorii acestora de activitati cum ar fi, dar fara a se limita la, activitati comerciale, de promovare a produselor si serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

Pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate pe adresa SC Leaf Tech, str. Floare Galbena nr.7, Bucuresti, va puteti exercita, in mod gratuit, urmatoarele drepturi: – o data pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate; – sa interveniti asupra datelor transmise; – sa va opuneti prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara – sa solicitati stergerea datelor, cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Astfel, colibriart.ro poate notifica utilizatorii/clientii privind ofertele curente prin newsletter si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale. Colibriart.ro nu promoveaza SPAM-ul. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul colibriart.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date. Informatiile pe care ni le furnizati vor fi utilizate in scopul pentru care le-ati furnizat, pentru a administra, a sprijini si a evalua serviciile noastre si a preintampina incalcarea securitatii, a legii si a termenilor nostri contractuali.

De asemenea, Colibriart poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de servicii de marketing, Curierat, servicii de plata / bancare, telemarketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre, asigurători. Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Aveti urmatoarele drepturi in legatura cu protectia datelor dumneavoastra:

Dreptul la informare

Dreptul dumneavoastra de a primi informatii privind operatiunile de prelucrare efectuate de catre noi asupra datelor dumneavoastra. Respectarea acestui drept se realizeaza prin prezenta informare;

Dreptul de acces

Dreptul dumneavoastra de a obtine din partea noastra o confirmare daca prelucram sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la furnizarea de informatii specifice privind prelucrarea lor;

Dreptul la rectificare

Dreptul dumneavoastra de a obtine de la noi, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor inexacte care va privesc sau completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete;

Dreptul la stergerea datelor

Dreptul dumneavoastra de a obtine, fara intarzieri nejustificate, stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, in masura in care sunt indeplinite urmatoarele conditii prevazute de GDPR: (i) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate de catre noi; (ii) va retrageti consimtamantul acordat pentru prelucrarile de date bazate pe consimtamant; (iii) va opuneti prelucrarilor de date personale efectuate de noi. Va puteti opune doar prelucrarilor care au ca temei legal realizarea intereselor noastre legitime, pentru care noi nu avem interese si motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea; (iv) datele dumneavoastra au fost prelucrate ilegal de catre noi; (v) datele dumneavoastra trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care ne revine;

Dreptul la portabilitatea datelor

Dreptul dumneavoastra de a primi de la noi datele cu caracter personal care va privesc si pe care ni le-ati furnizat direct, intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat, precum si de a transmite aceste date altui operator, cand mijloacele tehnice permit acest lucru. Puteti exercita acest drept doar atunci cand prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra sau cand prelucrarea se efectueaza prin mijloace automate.

Dreptul la opozitie

Dreptul dumneavoastra de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii efectuate de noi avand ca temei juridic realizarea intereselor noastre legitime. Daca va veti opune unor astfel de prelucrari, noi nu vom mai prelucra datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care vom putea demonstra ca avem motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept al nostru in instanta.

Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri (orice prelucrare automata care utilizeaza datele personale pentru a evalua anumite aspecte personale ale dumneavoastra, cum ar fi comportamentul de plata, situatia financiara, comportamentul in trafic etc.), care produce efecte juridice care va privesc sau care va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

Pentru a da curs solicitarilor de mai sus, vom putea cere informatii suplimentare necesare pentru a confirma identitatea dumneavoastra. Dupa identificarea dumneavoastra, va vom furniza un raspuns la solicitarea transmisa in vederea exercitarii drepturilor de mai sus, in termen de cel mult o luna de la data primirii cererii.

Pentru exercitarea drepturilor de mai sus, puteti trimite o cerere scrisa (i) prin e-mail la adresa: [email protected], sau (ii) prin posta/curier la urmatoarea adresa: str. Floare Galbena nr.7, Bucuresti.

De asemenea, aveti dreptul de a depune o plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, la adresa Bld. G-ral Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, telefon: +40318059211, e-mail: [email protected] Nu in ultimul rand, pentru orice intrebari privind informatiile cuprinse in prezenta Informare, va puteti adresa la adresa de e-mail: [email protected]

Iti multumim ca ai ales ColibriArt si iti dorim ca timpul petrecut cu noi sa fie unul cat mai placut!
Echipa Magazinului Tau de Bijuterii