Certificat de Garantie

ColibriArt

 

CERTIFICAT DE CALITATE – CERTIFICAT DE GARANTIE

Colibri Art Top SRL atesta calitatea produsului cumparat de Client, in conformitate cu descrierea si elementele caracteristice aferente produsului achizitionat, asa cum sunt ele declarate la respectivul produs prezentat pe site-ul www.colibriart.ro.

Aceasta garantie include doar certificarea faptului ca produsele sunt confectionate din metal pretios, argint cu puritate 92,5% sau aur cu puritate 585 si sunt marcate sau avizate de ANPC – Metale si Pietre Pretioase si nu-si vor schimba proprietatile in cazul utilizarii corespunzatoare (cu exceptia oxidarii in timp a bijuteriei din argint, aceasta fiind o proprietate a argintului), asa cum sunt ele descrise la capitolul Instructiuni si Informatii Utile din Termeni si Conditii.

Termenul de garantie este de 30 de zile de la data livrarii produsului, pentru deficiente de material sau fabricatie si pentru alte deficiente neimputabile Clientului.
Drepturile conferite Consumatorului prin Legea nr. 449/2003 si OG nr. 21/1992 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora nu sunt afectate de garantiile oferite in cadrul site-ului www.colibriart.ro.

DECLARATIE DE CONFORMITATE

Colibri Art Top SRL, cu sediul social in Bucuresti, Romania, Nr. inreg. Reg. Comertului: J40/6054/2020, CUI: 42600442 si autorizatie ANPC nr.11306 pentru efectuarea operatiunilor cu metale pretioase si pietre pretioase; asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art. 5 din hotararea guvernului nr. 1022/2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, ca bijuteriile din argint si aur importate si comercializate de societate, nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu au impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu normele UE.

Bijuteriile din argint sau aur comercializate de societatea noastra poarta marca de responsabilitate (doar pentru bijuteriile peste 2 g). Toate sunt verificate si certificate cu privire la puritatea argintului de 92,5% sau a aurului de catre ANPC si sunt marcate sau avizate de directia ANPC – Metale si Pietre Pretioase care garanteaza calitatea metalului pretios utilizat. Desi produsele nu au fost proiectate si construite pentru o anumita durata medie de utilizare, Colibri Art Top declara ca acestea isi pot mentine functionalitatea pe o durata indelungata daca sunt indeplinite Instructiunile din Termenii si Conditiile de la capitolul cu acelasi nume.

Clientii ColibriArt.ro pot returna produsele cumparate in termen de 15 zile de la primirea acestora fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face in conditiile Politicii de Retur ale site-ului nostru.

NOTA IMPORTANTA:

Termenii si conditiile prezenti pe site-ul www.colibriart.ro, precum si informatiile din capitolul Instructiuni si Informatii utile, sunt obligatorii. Va rugam sa le cititi cu atentie pentru a le putea indeplini.

Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor.
Pietrele naturale pot prezenta mici diferente si imperfectiuni de culoare sau crapaturi, acestea nu sunt defecte, este aspectul lor natural.
Aceasta garantie nu include deteriorarea provocata produsului/bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor de la capitolul Instructiuni si Informatii utile; a accidentelor, a neatentiei, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a produsului/bijuteriei sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera.

Nici o garantie nu acopera deficientele produsului cauzate de actiuni/inactiuni nepermise precum: activitati sportive, profesionale, casnice; transport; manipulare; exploatare; purtare; pastrare; depozitare; curatare, intretinere si reparare neautorizate; neindeplinirea termenilor si conditiilor prezente; expunerea produsului la uzura sau imbatranire, la contactul cu medii distructive care uzeaza prematur produsul, precum: praf, fum, foc, abur, ploaie acida, substante chimice (substante caustice, solventi, inalbitori, produse petroliere, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare, clor sau substante care contin clor).

In cazul unor defectiuni aparute in perioada de garantie va rugam sa trimiteti produsul cu defect la adresa societatii. Cumparatorul va preda catre Colibri Art Top produsul reclamat , Certificatul de Garantie si factura de vanzare prin intermediul unui serviciu de curierat, la libera sa alegere.

Termene:

Termenul de solutionare al garantiei este de maxim 15 zile de la primirea produsului. Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua in mod gratuit sau se va inlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decat utilizarea necorespunzatoare a bijuteriei de catre cumparator. In cazul inlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acelasi model, se va livra un model similar avand o valoare echivalenta.

Conform O.G. 21/1992, garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului. Conform aceleiasi ordonante, vanzatorul este obligat, la cererea consumatorului sa inlocuiasca produsul sau sa restituie contravaloarea acestuia, numai in cazul in care timpul de neutilizare al produsului, din cauza deficientelor aparute in cadrul termenului de garantie, depaseste 10% din acest termen. Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului, se face numai dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia si numai daca aceasta situatie nu este imputabila cumparatorului.

Reparatiile de service pentru cazurile neacoperite de garantie cum ar fi cele de deteriorare a bijuteriei din cauza nerespectarii indicatiilor de la capitolul Instructiuni si Informatii utile, accidentelor, a neatentiei, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acesteia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera vor fi facturate cumparatorului.

INSTRUCTIUNI SI INFORMATII UTILE

Va recomandam sa feriti bijuteriile de lovituri, sa deschideti cu delicatete bratarile, cerceii, colierele, lanturile etc.
Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte culcare; inainte de a face baie; de a spala vasele sau inaintea altor activitati similare. Feriti bijuteriile de contactul cu apa, detergentii, produse cosmetice si chimice, pentru a evita dezlipirea partilor atasate de bijuterie (pietre pretioase si semipretioase, cristalele de zirconiu, strasuri); precum si uzura partilor care contin piele naturala sau alte materiale!

Bijuteriile care contin parti din cauciuc isi pierd elasticitatea daca intra in contact cu spray-urile cosmetice. Sau cu orice alt produs petro-chimic. Materialele de natura organica, perle, corale, scoici, sidef, sunt sensibile la produsele cosmetice si petro-chimice. Bijuteriile cu pietre semipretioase, colierele nu se vor purta in timpul somnului, pentru a evita deteriorarile sau strangularile accidentale.
Feriti bijuteriile de accesul copiilor mici.

Bijuteriile se vor da jos obligatoriu inainte de a lucra cu diverse substante chimice. Trebuie facut acest lucru pentru a nu-si schimba culoarea si pentru a nu se deteriora stratul de suprafata. Bijuteriile nu se vor purta in timpul unor activitati fizice de contact sau care au ca rezultat transpiratie abundenta. Este necesar acest lucru pentru a se evita zgarierea stratului de suprafata, dezlipirea partilor atasate sau indepartarea stratului de suprafata al bijuteriei.

Bine de stiut:

Udarea puternica cu apa, acetona sau alte lichide va duce la dezlipirea pietrelor. De asemenea, nu folositi parfumuri sau spray fixativ in vecinatatea bijuteriilor. Bijuteriile din argint este bine a fi pastrate in pungute dedicate bijuteriilor, in locuri uscate departe de bucatarie, baie sau dus. Evitati contactul lor cu umezeala si caldura, pentru a preveni oxidarea lor.
Bijuteriile din argint marcate 925 dar netratate cu rodiu pot oxida (innegri) in contact cu aerul, umezeala, transpiratie sau caldura excesiva. Acest lucru nu reprezinta un defect. Curatati bijuteriile din argint simplu cu bicarbonat sau cu solutii speciale pentru curatarea argintului, pentru a le reda stralucirea.

Pentru ingrijirea bijuteriilor si pastrarea stralucirii acestora va recomandam sa utilizati o carpa moale, speciala pentru curatarea acestora. Bijuteriile cu perle sau pietre naturale nu vor fi curatate cu solventi sau substante chimice destinate curatarii argintului, pentru ca ar putea sa-si schimbe culoarea.