Argintul, cel mai fascinant metal prețios din lume
Proprietățile extraordinare ale argintulului pentru care a devenit cel mai cunoscut și apreciat metal pretios, l-au transformat într-un instrument financiar eficient. Experții financiari identifică argintul ca fiind un metal prețios, viabil, fungibil, maleabil, ductil și divizibil. Calități care se potrivesc cu proprietățile monezilor convenite de majoritatea capitaliștilor. Argintul, desigur, a servit civilizațiilor antice până în zilele noastre în scopuri monetare.
Cu toate acestea, aceste utilizări monetare sunt doar vârful aisbergului în ceea ce privește utilitatea generală a argintului. Iar mai mult de 50% din toate utilizările de argint sunt destinate aplicațiilor industriale. De asemenea, permite si personalizarea bijuteriilor de argint. Să ne lăsăm fascinați de calitatea versatilă a argintului!
Fără alunițe și clavusuri
Un tratament frecvent utilizat pentru tratamentul negilor și a bătăturilor se poate găsi sub forma unui un dispozitiv medical. Este vorba despre un creion unic și inovator care oferă soluții caustice. Acesta conține un amestec de nitrat de argint și de potasiu. Substanțele chimice cauterizează pielea atunci când în combinație cu umiditatea se activează. Acestea distrug țesuturile nedorite cum ar fi negii sau umflăturile benigne ale pielii.
DVD-uri de calitate superioară
Un strat fin de argint sau de aur pe un DVD ajută la prelungirea duratei sale de viață ca dispozitiv de stocare media. Datorită rezistenței argintului la deteriorare, claritatea suprafeței se păstrează pentru mai mult timp. De asemenea, îmbunătățește reflectivitatea discului. Superioritatea argintului față de aluminiu în crearea acestor dispozitive media există datorită faptului că nu reacționează cu coloranții de culoare.
Produse cosmetice profesionale
Majoritatea campaniilor de cosmetice folosesc în prezent clorură de argint în compoziția produsele lor. Proprietățile argintului antimicrobiene sunt folosite în special pentru producerea deodorantelor personale. Clorura de argint previne creșterea bacteriilor, amână apariția mirosului corporal neplăcut și contribuie la menținerea sănătății pielii.
Lapte natural
Pe vremea când tehnologia frigiderelor era încă în faza incipientă, au fost folosite recipiente acoperite cu azotură de argint pentru a menține lichidele în stare proaspătă. Călăreților singuratici din vestul sălbatic puneau o monedă de argint în laptele lor pentru a-și prelungi viața. În prezent, inelele de etanșare pot include un biocid pe bază de argint. Acesta ucide microbii prin distrugerea pereților lor celulari, menținând laptele neafectat de bacteriile dăunătoare.
Baterii ”nemuritoare”
Atât de multe baterii de oxid de argint, chiar miliarde, alimentează în prezent majoritatea lucrurile pe care le folosim. De la ceasuri cu cuarț la aparate auditive, de la camerele digitale la smartphone-urile nelipsite din viața noastră. Cu toate că sunt mai scumpe, aceste baterii își extind cu 40% mai mult durata de viață decât omologii săi. Bateriile de argint sunt mai mici și mai ușoare ca cele pe bază de litiu-ion sau pe bază de mercur.
Motoare cu performanță
Rulmenții cu plumb galvanizați cu argint sunt o componentă cheie în multe tipuri de motoare, inclusiv în motoarele cu jet. Punctul de topire al argintului de 961,8 ° C înseamnă că poate suporta temperaturi ridicate. Un strat de argint între rulmentul sferic și carcasa acestuia ajută, de asemenea, la reducerea fricțiunii. Astfel se îmbunătățește performanța și crește durata de viață a motorului.
Vitraliu multicolor
În compoziție cu argila, cleiul sau terebentina, argintul ca metal pretios s-a folosit pentru crearea vitraliilor încă de la începutul secolului al XIV-lea. Prin această structură aplicată pe spatele sticlei vopsite și apoi încălzită într-un cuptor, argintul reacționează cu baițul și sticla. Rezultatul produce o paletă de nuanțe galbene până la un portocaliu profund.
Ecran tridimensional cu metal pretios – argint
Până la 600.000 de litri de argint lichid pe an se pot folosi pentru realizarea ecranelor flexibile, luminilor LED-uri și conexiunilor cu procedeuri interpozitive. Pentru executarea elementelor de dimensiuni mai mici, imprimarea 3D utilizează cerneluri din nanoparticule de argint.
Va multumim pentru parcurgerea acestui articol. Pentru mai multe informatii puteti accesa articole interesante pe enciclopedia online
wikipedia.
Echipa Dumneavoastra,
ColibriArt.